lopgo koch pottery met enkele kommen

Fantasie in keramiek Koch Pottery

Pottenbakkerij Koch Pottery shoppingback

Onderstaand vindt u voorbeelden van de mogelijkheid van deze productgroep bij Koch Pottery Workum.Ook hier is een grote diversiteit mogelijk. De verbeelding van de kunstenaar kan hier zijn gang gaan. Van kip in het bad tot spaarvarken. Van vrolijke vis tot olifant. Wellicht hebt u ook nog ideeën die uitgewerkt kunnen worden.
Allerlei fantasie dierfiguren in diverse settings zijn mogelijk. Over vorm en kleurstelling kunt u in overleg bepalen wat binnen de mogelijkheden valt.

Mozaïek​

Men kan een mozaïek op twee manieren vervaardigen. De eerste manier is door het ter plaatse erop te zetten en vervolgens aan te brengen op de ervoor bestemde plaats. Deze techniek vereist echter een grote vaardigheid en is inspannend omdat de maker alle tegeltjes één voor één moet bevestigen.

Een andere methode is het maken van een sjabloon op een stuk papier, karton of stof. Vervolgens worden de steentjes op de sjabloon gelijmd. Dit werk kan in een atelier elders worden gedaan.

Hier is echter gekozen voor de eerste manier. Per plaatse opzetten. Maar vele handen maken licht werk. Zie de foto’s.

Onder leiding van Siete Koch en Petra van Stam (kunst-van-petra) is in 2011 en 2012 dit mozaïek kunstwerk tot stand gekomen tegen de muur van Restaurant It Pottebakkershûs. Als U het atelier van kunst van Petra bezoekt  kunt U de muur niet missen.

Fantasie mozaiek muur
Fantasie mozaiek muur
mozaiek muur
Fantasie makers van de mozaiek muur
Fantasie mozaiek muur
Fantasie mozaiek muur

Er is aan deze mozaïek gewerkt door Janke, Fred, Willeke, Merijn, Hinke, Rigt, Sonja, Roos onder leiding van Siete & Petra.

Onderstaand nog een overzicht wat er allemaal mogelijk is met fantasie.