lopgo koch pottery met enkele kommen

Koch en de kunst van verbinden in Ryptsjerk Friesland

Koch en de Kunst van Verbinden van 21 april t/m 21 mei 2018

De Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018 is aanleiding voor de ViltKontaktGroep om een bijzondere expositie te organiseren. Vilters van VKG-Noord zijn gekoppeld aan Friese kunstenaars/designers die persoonlijk contact met elkaar maken en vanuit die verbinding tot een kunstwerk komen.
Het blijkt een enorm groot succes. Er zijn nu 20 koppels op weg. Koch Pottery en Kunstenaar Mieke Hoekstra (La Freelance a Lot) werken samen tijdens dit project. Ons ontwerp is gebaseerd op de authentieke glazen karnemelksepapfles en melkfles zoals de melkman ze in vroeger tijd in de Friese dorpen aan huis bracht.

Vele kunstdisciplines, van sieraden, fotografie, meubels, keramiek tot beeldende kunst zijn vertegenwoordigd. Het belooft een spectaculaire veelzijdige tentoonstelling te worden van kunst en vilt zoals er nog niet eerder is geweest.

De expositie zal worden gehouden in de Vertakking in het prachtige Ryptsjerk, dit ligt vlakbij Leeuwarden.

Koch en de kunst van verbinden kunt U vinden bij De Vertakking, een groot boomverzorgingsbedrijf. Hier is  o.a. een expositiekas, weelderige modeltuinen, een kleurrijke wolwinkel. In de oude stallen is een landelijke kadoshop. De kassen en bloemen- en groentetuin lenen zich geweldig voor de expositie van deze exclusieve kunstwerken speciaal voor deze plek gemaakt.

Entree €2,- p.p. Gratis parkeren.

Koch en de kunst van verbinden

Koch en de kunst van verbinden kunt u vinden tijdens de expositie geopend van donderdag t/m zondag van 13.00-16.00 uur.  Ook op Bevrijdingsdag en Moederdag.

Koch en de kunst van verbinden